Lions Club Torsby — Vänklubbar och länkar

Lions Club Torsby har två vänklubbar, Lions Club Kongsvinger i Norge och Lions Club Helsinki–Roihuvuori i Finland. Kontakten med LC Kongsvinger startade i början av 70–talet och med LC Helsinki–Roihuvuori 1976. Utbytet med den finska vänklubben var stort under de första åren. Stig Johansson var en förgrundsgestalt i Helsingforsklubben och såg till att kontakten upprätthölls. Klubbarna hade årligen återkommande ungdomsutbyte under de 10 första åren. Idag sker utbytet med Helsingsforsklubben mer sporadiskt medan vi har ett regelbundet utbyte med Lions Club Kongsvinger tack vare närheten.

Vid Torsbyklubbens 50-årsjubileum den 23 april 2005 på Sahlströmsgården hade vi glädjen att se presidenten  i LC Kongsvinger Arne Paulsrud, sekreteraren Kari Aanerud, Oddvar Jacobsen och Steinar Rindal som våra gäster och den 10 juni samma år åkte 20 medlemmar från Torsbyklubben till Kongsvinger och såg det historiska Festningsspillet uppföras vid den gamla fästningen i Kongsvinger. Mer om detta och övriga klubbutbyten finns på medlemssidorna. Klubbarna har praktiskt taget årligen utbyte med varandra.

2005 var ett jubileumsår för Lions Club Torsby och även för Lions Club Helsinki-Roihuvuori, som firade sitt 45-årsjubileum. Bilden nedan är tagen vid det tillfället. Distriktsguvernör Ulf Nummelin talar till klubben. Skymd bakom honom finns klubbens president Raili Tanskanen.

Länkar till Lions - organisation och klubbar:

Lions Club International hemsida

Sveriges Lions hemsida

Länkar till vänklubbar inom Lions:

Lions Club Helsinki–Roihuvuori

Lions Club Kongsvinger

Övriga länkar av intresse:

Torsby kommuns hemsida

Fler länkar presenteras efter hand … (tipsa gärna webbmastern om det du saknar)